Σε συνέχεια και ολοκληρώνοντας σχολικές δραστηριότητες ενημέρωσης των μαθητών/ριών για τη σωματική υγεία,στοματική υγιεινή και σωστή διατροφή, είχαμε τη τιμή να φιλοξενήσουμε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, μετά από σχετική πρόσκληση και σε συνεργασία με γονέα μικρού μαθητή μας, την κα Μπαθρέλλου Ειρήνη, Διδάκτωρ (Ph) Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και μέλος του ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) στο Τμήμα Επιστήμης της Διαιτολογίας-Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η κα Μπαθρέλλου ενημέρωσε και υλοποίησε βιωματικό πρόγραμμα σωστής διατροφής στους μαθητές/ριες, με χρήση προπλασμάτων τροφίμων κατά την παρουσίαση τριών (3) μεγάλων ομάδων τροφών και συνδυασμού τους (1η ομάδα: δημητριακά, 2η ομάδα: κρέας & παράγωγά του, 3η ομάδα: φρούτα & λαχανικά), καθώς και διαδραστική παρουσίαση ορθών στάσεων συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
Με το τέλος της παρουσίασής της, παρουσία και της μητέρας-γονέα μαθητή μας, κ. Τέντα Ρωξάνης (Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσιολογίας του Ανθρώπου στο Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) ευχαριστήσαμε την επισκέπτρια επιστήμονα, με την ευχή σε λίγα χρόνια οι μαθητές μας- ως φοιτητές/ριες πια- να διδαχθούν την επιστήμη αυτή με την ίδια αγάπη και αφοσίωση, όπως οι καλεσμένες μας.
Οι μαθητές/ριες και το διδακτικό προσωπικό
γνωριμία με προπλάσματα |
κατανόηση ορθών διατροφικών συνηθειών |
Ομαδοποιήσεις, αντιστοιχίσεις |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου