Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

FOLLOWGREEN Δήμου Παλλήνης



Το Followgreen του Δήμου Παλλήνης ξεπέρασε τα 2.000 μέλη!
Οι δημότες της Παλλήνης πρωτοστατούν στην ανακύκλωση

Το Followgreen του Δήμου Παλλήνης, η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης για την ανακύκλωση, σε διάστημα 2 ετών, ξεπέρασε τα 2.000 μέλη και συνεχίζει δυναμικά την ανοδική της πορεία μεταφέροντας το μήνυμα για μια καθαρότερη πόλη και για εξοικονόμηση ενέργειας.
Κλειδί της επιτυχίας είναι η ένωση πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων και σχολείων με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Μέσω της πλατφόρμας, οι χρήστες εκπαιδεύονται για την ανακύκλωση και ενημερώνονται σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να εξοικονομούν ενέργεια. Με τις παραπάνω ενέργειες, μέσα σε ένα ευχάριστο και διαδραστικό περιβάλλον, οι δημότες της Παλλήνης συλλέγουν πόντους επιβράβευσης που μπορούν να εξαργυρώσουν στις τοπικές επιχειρήσεις που τους παρέχουν εκπτώσεις και προσφορές, ενώ οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή.
Η αποδοχή της καινοτόμου πρωτοβουλίας του Δήμου Παλλήνης, ο οποίος πρώτος πανελλαδικά την ξεκίνησε προ 2 ετών, είναι μεγάλη καθώς:
              2.000 και πλέον νοικοκυριά είναι πλέον ενεργά μέλη στην πλατφόρμα πολιτών – επιχειρήσεων – δήμου που αντιστοιχούν στο 7% των νοικοκυριών του Δήμου,
              80 ενεργές προσφορέςτοπικών επιχειρήσεωνσε είδη/υπηρεσίες εστίασης, μόδας, ομορφιάς, σπιτιού, αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.
              850 και πλέον αγορές έγιναν στις τοπικές επιχειρήσεις με εξαργύρωση1.113.000πόντων επιβράβευσης.
              4.000 μοναδικές προβολές κάθε μήνα δέχεται η σελίδα των ενεργών προσφορών.

Συνεχίζουμε με νέες ανανεωμένες προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων στο www.followgreen.gr/pallini/offers, με σημαντικές εκπτώσεις έως 30% στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παλλήνης και σύντομα θα ενεργοποιηθούν οι κληρώσεις δώρων των τοπικών καταστημάτων

Παράλληλα ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχολικοί Μαραθώνιοι Ανακύκλωσης όπου συμμετέχουν 18 Νηπιαγωγεία και 16 Δημοτικά, με περίπου 4.600 παιδιά και 230 εκπαιδευτικούς,οι οποίοι συλλέγουν πόντους για τις ποσότητες 6 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες και ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές).

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης, με ανάλογη πορεία υλοποίησης αυτής του εικαστικού διαγωνισμού “FOLLOW GREEN ACTION”:
·         Η υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής αφύπνισης σημείων σε γειτονιές και πλατείες των πόλεων μας, από τους μαθητές των Γυμνασίων και
·         Η δημιουργία βίντεο και animation μικρής διάρκειας από τους μαθητές των Λυκείων, στο πλαίσιο της ευρύτερης  καμπάνιας του Δήμου με θέμα «Τι μπορώ να ανακυκλώσω στον μπλε κάδο».


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr/pallini ή να επικοινωνήσετε στα στοιχεία:
 - Followgreen Δήμου Παλλήνης, 213 0436298, schools@followgreen.gr.
-Καλλιόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Περιβάλλοντος, 2132031651, 6974020778 zinelipopi@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου