Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ολοκλήρωση προγράμματος "Γυρίζοντας (σ) την Ελλάδα"



Αφιέρωμα στην Κύπρο

Με χαρά ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν το διάρκειας οχτώ (8)  μηνών πρόγραμμα  για την Ελλάδα και την Κύπρο με τίτλο
"Γυρίζοντας (σ) την Ελλάδα".
Στο πλαίσιο σχετικών δράσεων  του  προγράμματος η Πέμπτη 31η  Μαΐου του 2018  ήταν αφιερωμένη στην Κύπρο, αφού μαθητές/ριες του σχολείου μας κατάγονται από το πανέμορφο αυτό νησί.
Με χαρά υποδεχτήκαμε την οικογένεια της μαθήτριας Ε.Π, μέλη της οποίας με πλούσια μουσική παράδοση, προετοίμασαν και παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές ένα αφιέρωμα στην Κύπρο (τόπο καταγωγής τους) με πληροφορίες και πλούσιο υλικό για την ιστορία, τη γεωγραφική θέση, τον πολιτισμό (μουσική, λαογραφία κτλ)  και τη γαστρονομία της χώρας, ενώ στο τέλος της παρουσίασης προσέφεραν παραδοσιακά, κυπριακά εδέσματα.
Οι μαθητές/ριες γνώρισαν την κυπριακή διάλεκτο μέσα από διάλογο μεταξύ των μελών της οικογένειας, επιπρόσθετα δε και παραδοσιακά μουσικά όργανα και αντικείμενα από την καθημερινότητα των Κυπρίων (χρηστικά αντικείμενα σπιτιού, βιολί κτλ), αφού και η μικρή μαθήτρια είναι απόγονη της γνωστής οικογένειας του μουσικού ερμηνευτή Μιχάλη Βιολάρη (πατήστε εδώ).
Παράλληλα, και σε συνεργασία με τη μητέρα, τον παππού και τη γιαγιά της μικρής μαθήτριας, ο μαθητής Κ.Κ παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από το χωριό-τόπο καταγωγής της οικογένειάς του από πρότερη επίσκεψή του στο νησί, τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες του.























Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και παππούδες-γιαγιάδες  των δύο (2) μαθητών μας 
για την πολύ όμορφη, προσεγμένη και θερμή παρουσίαση του τόπου καταγωγής τους
στους μικρούς μαθητές/ριες του σχολείου μας, 
 μεταδίδοντας, όπως πάντα και για πάντα,
 μηνύματα ομόνοιας, αλληλεγγύης και αγάπης ανάμεσα στις δύο χώρες, 
Ελλάδα & Κύπρο


Φωτογραφικό υλικό παρουσίασης μικρού μαθητή, Κ.Κ.από παλαιότερη επίσκεψή του στο τόπο καταγωγής της μητέρας του, Bάσα Κοιλανίου (πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες)






















Φωτογραφικό υλικό της Κύπρου από την παρουσίαση της μητέρας της μικρής μαθήτριας























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου