Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Γυρίζοντας (σ) την Ελλάδα...




4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ, σχ.έτος 2017-8

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες

Τη φετινή σχολική χρονιά, 2017-2018 στο πλαίσιο του σχεδιασμού του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, θα υλοποιηθούν  προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

 Ένα από αυτά με τίτλο  « Γυρίζοντας (σ) την Ελλάδα…» έχει σκοπό  να γνωρίσουν οι μαθητές/ριες  τη χώρα μας και τις γεωγραφικές περιοχές της.

Μέσα από δράσεις διεπιστημονικές (που αφορούν την καλλιέργεια του προφορικού λόγου, της ανάγνωσης και της γραφής, την ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης, την προώθηση και εμπέδωση εννοιών  που μας βοηθούν στη μελέτη του περιβάλλοντος, την προώθηση τομέων της τέχνης και του πολιτισμού – θεατρική αγωγή, εικαστικά, ποίηση κ.α) θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τη γεωγραφική θέση, την  ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση, τις φυσικές ομορφιές,  τη γαστρονομία και άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε μια γεωγραφική περιοχή.

Το παραπάνω πρόγραμμα θα  διαρκέσει  όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους  με τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητών/ριών αλλά και τη δική σας, για όσους γονείς/κηδεμόνες/συγγενικά πρόσωπα (π.χ παππούδες, γιαγιάδες κ.α) δύνανται.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε τη συνδρομή σας, άτομα που θα μπορούν να έρθουν δηλαδή στο σχολείο μια (1) ημέρα κάθε μήνα και κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους,  θα παρουσιάζουν κάτι σχετικό και αντιπροσωπευτικό της περιοχής  απ’ όπου κατάγονται (για παράδειγμα ένα παραδοσιακό φαγητό/πίτα  ή γλύκισμα με παρασκευή του στο χώρο του σχολείου με τα παιδιά,  αφήγηση   λαϊκού/παραδοσιακού παραμυθιού ή μύθου  της περιοχής, έναν  παραδοσιακό χορό, παρουσίαση  αντικειμένων από τα παλιά χρόνια ή παραδοσιακών φορεσιών, εποπτικού υλικού (παλιές/σύγχρονες φωτογραφίες)  παρουσίαση σχετικών επαγγελμάτων (γεωργοί, ψαράδες, τσαγκάρηδες, γανωτές κ.α) .

Στον πίνακα ανακοινώσεων  μεταξύ των δύο σχολικών αιθουσών θα αναρτηθεί συντόμως κατάλογος και για τα δύο  (2) τμήματα, συμπληρώνοντας το όνομά σας (1 άτομο σε κάθε τμήμα) στην αντίστοιχη γεωγραφική περιοχή απ’ όπου κατάγεστε και επιθυμείτε να παρουσιάσετε. 

Η  παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε μία μέρα και για τα δύο τμήματα.


Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου