Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

STOP! Ο Κ.Ο.Κ στο σχολείο μας....

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποιήσαμε με τους μικρούς μαθητές με τίτλο  "Με ασφάλεια κυκλοφορώ, στο δρόμο και γω..."
Μετά από ένα μήνα δραστηριοτήτων εντός σχολείου γύρω από ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής (γνωριμία με σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θεατρικά παιχνίδια, κατασκευές, συζήτηση για την ορθή οδηγική συμπεριφορά, την ορθή συμπεριφορά και ως πεζοί, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 δεχτήκαμε με πολλή χαρά και ανυπομονησία γονιό μικρής συμμαθήτριάς μας που εργάζεται ως αστυνομικός στη Δ/νση Τροχαίας Αθηνών.
Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση από τον πλέον αρμόδιο επαγγελματία, οι μικροί μαθητές κατανόησαν ακόμη περισσότερο τον κώδικα του Κ.Ο.Κ, γνώρισαν κι άλλα σήματα κυκλοφορίας, έμαθαν για την ορθή συμπεριφορά τόσο ως οδηγοί, όσο και  ως συνεπιβάτες και πεζοί.
Ιδιαίτερη εντύπωση και θετική επίδραση είχε και η βιωματική προσέγγιση του ΚΟΚ, με την έξοδο των μικρών μαθητών από το σχολικό χώρο και την - σε πραγματικό χρόνο και χώρο - διαδραστική συμπεριφορά τους ως πεζοί, που βρίσκονται σε διασταυρώσεις και καλούνται να ακολουθήσουν τα σήματα του ΚΟΚ ή ενίοτε να συμμορφώνονται στις οδηγίες/υποδείξεις των Τροχονόμων.
Δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις για οδηγούς που κινούνταν επί των οδών πέριξ του σχολείου, την ώρα του μαθήματος, παραβαίνοντας τους κανόνες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς (π.χ οδηγοί που δεν φορούσαν ζώνη, κρατούσαν κινητό, συνεπιβάτες - παιδιά που δεν κάθονταν στο ειδικό κάθισμα κτλ).
Η επίσκεψη έκλεισε με τη διανομή ειδικού βιβλίου οδηγιών του Κ.Ο.Κ, ένα βιβλίο που σύντομα θα διανεμηθεί στα σχολεία όλης της χώρας και που με χαρά ο γονέας προσέφερε μέσω της υπηρεσίας του και σε μας ως πρώτοι αποδέκτες....
Καθώς και με μια αναμνηστική φωτογραφία που θα βρίσκεται για πάντα στο χώρο του σχολείου μας, για να μας θυμίζει το πολύ χρήσιμο αυτό μάθημα, που θα πρέπει να γίνει πλέον βίωμα στην καθημερινότητά μας, μικρούς και μεγάλους....
Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι την περίοδο αυτή η Ελληνική Αστυνομία οργανώνει μια αξιόλογη έκθεση με παιδικές δημιουργίες γύρω από την οδική ασφάλεια, την οποία όλοι μας μπορούμε δωρεάν να επισκεφτούμε (μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά στο Δελτίο Τύπου).
Ευχαριστούμε θερμά τον γονέα για την πολύ μεθοδική, βιωματική  και αξέχαστη εμπειρία που μας χάρισε....

Οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό...

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου